ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι προγραμματικοί μας άξονες για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ο αθλητισμός είναι σοβαρός παράγοντας στην ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των νέων, παράγοντας υγείας σε όλες τις ηλικίες, συντελεστής  μιας λειτουργικής και δραστήριας κοινωνίας, χώρος διαπαιδαγώγησης της νεολαίας  στην ευγενή προσπάθεια και άμιλλα. Αποτελεί αντίδοτο στους σκοτεινούς δρόμους των εξαρτήσεων και των ουσιών. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι και νέες στρέφονται στον αθλητισμό, με ιδιαίτερες επιδόσεις. Οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν  είναι δυνατόν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες διαρκώς ανάγκες των δημοτών.

Η δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ  ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ενός συνόλου αθλητικών υποδομών ορθολογικά κατανεμημένων σε όλο το Δήμο.

Αναγνωρίζει ότι τα αθλητικά σωματεία αποτελούν τους βασικούς φορείς  του τοπικού αθλητισμού και γενικά της αθλητικής δραστηριότητας  και σκοπεύει να τα στηρίζει συνεχώς  εκμεταλλευόμενη κάθε πηγή χρηματοδότησης και με βάση τρεις άξονες:

 • Αυξάνοντας δραστικά την χρηματοδότησή τους
 • Με την τακτική συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων
 • Υποστηρίζοντας διοργανώσεις ομαδικών αθλημάτων, αγώνων στίβου, εναλλακτικού αθλητισμού και ναυταθλητισμού.

Η νέα  Δημοτική Αρχή θα αναπτύξει νέες αθλητικές δράσεις με εξειδικευμένα προγράμματα για γυναίκες και μεγάλες ηλικίες, καινοτόμα προγράμματα  παιδικού αθλητισμού (ποδηλασία, ναυταθλητισμό, αυτοάμυνα) και  πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων.

   Συγκεκριμένα  προγραμματίζει:

 1. Δημιουργία νέων χώρων άθλησης στις Κοινότητες του Δήμου
 2. Μελέτη – κατασκευή κλειστού αθλητικού κέντρου για την κάλυψη των αναγκών της ορεινής Νάξου
 3. Ολοκλήρωση υποδομών γηπέδου ποδοσφαίρου Τραγαίας «Νίκος Βλακός»
 4. Ανακαίνιση και αποκατάσταση υποδομών γηπέδου ποδοσφαίρου Αγίου Αρσενίου (περίφραξη – ηλεκτροδότηση – συγκοινωνιακή πρόσβαση)
 5. Δημιουργία προπονητηρίου ποδοσφαίρου (γήπεδο 8 Χ 8) με πλαστικό χλοοτάπητα νέας γενιάς στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Δ.Α.Κ.
 6. Δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου
 7. Την υποστήριξη του ναυταθλητισμού και των φορέων του
 8. Την ανάπτυξη του εναλλακτικού αθλητισμού και των διαφόρων χερσαίων και θαλάσσιων αθλημάτων (καταδύσεις, αναρριχήσεις, ποδηλατοδρομίες, πεζοπορία, ιππασία, ανώμαλος δρόμος) σε συσχετισμό με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και φυσιολατρίας με παράλληλο στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
 9. Δημιουργία κατάλληλης πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού